NavMenu

Brussels Airlines želi uvesti liniju Sarajevo-Banjaluka-Brisel - Moguće uvođenje i kargo prevoza iz Banjaluke

Izvor: biznis.ba Petak, 13.01.2017. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Ambasador BiH u Belgiji Draško Aćimović razgovarao je sa potpredsjednikom kompanije Brussels Airlines Hermanom Carpentier o mogućnosti otvaranja direktne aviolinije na relaciji Sarajevo-Banjaluka-Brisel, te pokretanja kargo prevoza iz Banjaluke.

Aćimović je istakao da BiH, nakon što je podnesen zahtjev za članstvo u EU i dostavljen Upitnik, očekuje do kraja 2017. godine kandidatski status u EU što bi doprinijelo intenziviranju avionskog putničkog saobraćaja na relaciji BiH-Belgija, preko Brisela i za druge prekookeanske destinacije, te da postoji realan ekonomski interes za otvaranje ove linije.

U izjavi Srni ambasador je naglasio da postoji niz mogućnosti i u saradnji u oblasti kargo prevoza, te istakao mogućnost avionskog povezivanja sa Rusijom i Turskom za prevoz robe preko BiH.

On je ocijenio i da bi otvaranje ove linije bilo sprovedeno uz podršku vlasti BiH, te Republike Srpske i Federacije BiH.


Potpredsjednik Brussels Airlines Herman Carpentier smatra da postoji realan interes ove kompanije za otvaranje linije BiH-Belgija, napominjući da približavanje članstvu EU, prema njihovim pokazateljima, dovodi do povećanja broja putnika prema Briselu.

On je potvrdio da postoji mogućnost da Brisel bude i tranzitna tačka putnika za BiH iz drugih zemalja, s obzirom na visoku frekvenciju letova sa mnogobrojnih destinacija.

Carpentier je napomenuo da je ova kompanija od Nove godine postala dio Lufthansa grupacije, te da je u narednom periodu planirano proširivanje poslovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.