NavMenu

Samsung do 2020. pokreće proizvodnju novih baterija - Pune se za 20 min i dovoljne su za 600 km

Izvor: B92 Petak, 13.01.2017. 11:14
Komentari
Podeli
Samsung je najavio da će do 2020. ponuditi proizvođačima električnih automobila sljedeću, unapređenu generaciju litijum-jonskih pogonskih baterija.

Mala autonomija u vožnji jedna je od glavnih prepreka većoj zastupljenosti električnih vozila u drumskom saobraćaju. Samsung tvrdi da će ovaj problem biti znatno ublažen kada se na tržištu pojave njihove nove pogonske baterije za elektroautomobile.

Kako kažu u toj kompaniji, zahvaljujući novoj tehnologiji, litijum-jonske baterije sljedeće generacije obezbjeđivaće autonomiju od 600 km. Osim toga, uz pomoć brzih punjača baterije će moći da se dopune za oko 20 minuta.

Čak i 80% dopunjenosti baterije garantovaće da električni automobili mogu da pređu 500 km, a vrijeme potrebno za ovu dopunu iznosiće svega nekoliko minuta, odnosno, onoliko, koliko je vozaču na stanici potrebno da izađe iz vozila i uzme kafu za ponijeti.


Nove baterije izrađivaće se u Samsungovoj novoj fabrici u Mađarskoj, u koju je uloženo 357 mil USD. Godišnji kapacitet ovog pogona biće 50.000 kompleta baterija za električna vozila, a kompanija će snabdijevati modele kao što su BMW i3, Tesla Model 3 i Fordovi automobili na struju.

Sljedeća generacija Samsungovih pogonskih baterija za elektroautomobile pojaviće se na tržištu do kraja ove dekade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.