NavMenu

Grafički dizajneri iz Sarajeva dobili prestižne nagrade u Njujorku

Izvor: eKapija Petak, 13.01.2017. 08:16
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Dvoje članova Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPU) BiH, Saša Vidaković i Dalida Karić Hadžiahmetović, i ove su godine prijavili radove na najprestižnijem svjetskom takmičenju grafičkih dizajnera u Njujorku - Graphis Competition, prenosi Faktor.

Vidaković je nakon niza priznanja osvojenih u prethodnim godinama, sada osvojio zlato, Graphis Gold Logo Design 9 za logo Victoria Beckham. On je vlasnik agencije SVI Design koja sjedište ima u Londonu.

Poznata grafička dizajnerka i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Dalida Karić Hadžiahmetović je osvojila Graphis Silver Logo Design 9 za logo "Sarajevo Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu", čime je potvrdila status jedne od najznačajnijih BiH starateljica u ovoj oblasti, saopćeno je iz ovog udruženja.


Njihovi radovi redovno se mogu vidjeti na godišnjim izložbama Udruženja.

Graphis Cometition djeluje u okviru organizacije koja izdaje Graphis Magazin, stručni magazin u oblasti grafičkog dizajna koji izlazi već 61. godinu, prenio je Faktor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.