Izvor: eKapija | Utorak, 10.01.2017.| 12:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Svi vozači iz FBiH imaju tri besplatne intervencije godišnje u BIHAMK-u

Svi vozači na području FBiH imaju pravo na tri besplatne intervencije u jednoj godini, čak i ako nemaju aktivno članstvo u BIHAMK-u, potvrđeno je za Faktor.ba.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u Federaciji BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti, BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa.

- Pomoć na cesti podrazumijeva otklanjanje manjih kvarova. Ukoliko je kvar veći i ne može se otkloniti na mjestu događaja, onda se vozilo besplatno prevozi do baze BIHAMK-a ili do najbližeg servisa koji odredi vozač – pojasnila je Mersiha Imširović, saradnica za sigurnost saobraćaja u BIHAMK-u.

Vozači koji su članovi BIHAMK-a imaju uz ove intervencije koje su plaćene uz registrovanje vozila i dodatne pogodnosti.

- Osnovni paket članstva u BIHAMK-u podrazumijeva intervencije u državama regije, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Jedinstveni broj za poziv BIHAMK-a je 1282 – zaključila je Imširović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.