Izvor: eKapija | Subota, 07.01.2017.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarski aerodrom kreće u pregovore sa kompanijama Wizz Air i Germanwings

(Foto: mostar-airport.ba)
Predstavnici mostarskog aerodroma uskoro će za isti sto s predstavnicima prestižnih kompanija Germanwings i WizzAir, a sporazumi o poslovanju s pomenutim kompanijama značajno bi, kako je rekao direktor aerodroma Mario Raspudić, olakšali poslovanje mostarskog aerodroma u budućem periodu.

- Bez niskotarifne kompanije teško možemo opstati, okruženi nizom kvalitetnih luka. Uvijek ima interesovanja i upita i na dispoziciji smo svakomu. Osobno bih volio kada bismo Germanwings-om pokrili tržište Njemačke, a WizzAir-om Skandinaviju. Nedavno smo radili studiju koja bi nam trebala ponuditi odgovor u kojem dijelu Njemačke danas živi najviše ljudi koji dolaze iz Hercegovine i dijela Hrvatske - rekao je, pozdravljajući odluku Vlade HNK-a da se za poslovanje Zračne luke izdvoji oko 300.000 KM iz kantonalnog budžeta".

Aerodrom u Mostaru trenutno nudi putovanja u Rim, Bar i Napulj. U toku su i pregovori za linije ka Ankoni, Milanu i Bejrutu. U prošloj godini vratio se i dio turista iz Republike Irske, dok su uvijek zanimljive i isplative destinacije Beč i Istanbul, prenio je Indikator.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.