NavMenu

Motogrini grupa iz Srbije razvija projekat za bolje i brže punjenje baterija

Izvor: Danas Srijeda, 04.01.2017. 14:45
Komentari
Podeli
(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Srpski elektroinženjer Slavko Radosavljević i njegov partner kompanija Motogrini grupa namjeravaju da u Srbiji započnu proizvodnju inovativnog PARS uređaja koji bi omogućio kvalitetnije, bolje i brže punjenje baterija.

Sistem PARS uređaja ima različite namjene, a jedna od njih je moderan i efikasan tretman svih vrsta i tipova baterija. PARS familija uređaja pokriva sve uređaje koji koriste baterije od lampi na šlemovima rudara, preko električnih vozila do mobilnih telefona.

Osim toga, Radosavljević ima patente koji su bazirani na GPS tehnologiji koji se bave bespilotnim vozilima i elektronskim limiterima maksimalne brzine u gradskim i prigradskim sredinama.

Sveta Simić, suvlasnik kompanije Motogrini, rekao je da je moguća jeftina, brza i, što je najvažnije, masovna proizvodnja PARS uređaja.

- Ako nam je poznata činjenica da je na globalnom tržištu u ovom trenutku u eksploataciji više od pet milijardi raznih baterija i više od milijardu raznih uređaja za njihovo punjenje i održavanje, onda lako može da se stekne slika o kojim okvirima je ovdje riječ. Trend povećanja broja baterija, a samim tim i uređaja za punjenje i održavanje je u konstantnom porastu. Ne postoji više nikakva dilema da li su električna vozila budućnost. Ona su već svuda oko nas i njihova prisutnost će biti sve veća - ističe Simić.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku angažovani tim profesionalaca radi na izradi projekta koji se ne odnosi samo na brze punjače za električna vozila, već je višenamjenski.

Radosavljević već ima ugovor sa kineskim kupcem za mjesečnu isporuku više hiljada punjača za elektro skutere.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.