NavMenu

UIO BiH u prva tri mjeseca 2008. godine prikupila 19 posto više sredstava nego 2007. godine

Izvor: Fena Ponedjeljak, 07.04.2008. 14:39
Komentari
Podeli

Uprava za indirektno oporezivanje je u prva tri mjeseca 2008. godine na Jedinstveni račun ukupno prikupila bruto prihoda u iznosu od milijardu i 317 miliona KM, što je 19 posto više u odnosu na bruto prihode u prva tri mjeseca prošle godine.

Ukupni povrati s Jedinstvenog računa u prva tri mjeseca iznosili su 210 miliona KM, tako da su neto prihodi za raspodjelu korisnicima u prvom kvartalu 2008. godine iznosli milijardu i 107 miliona KM, što znači da su svi korisnici s Jedinstvenog računa dobili 15 posto više sredstava u odnosu na prva tri mjeseca 2007. godine.

Prihodi s Jedinstvenog računa se dijele u skladu sa Zakonom o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i u skladu s odlukama Upravnog odbora o koeficijentima za raspodjelu prihoda.

Tako se prvo odvajaju sredstva za minimalne rezerve odakle UIO vrši povrat PDV-a poreznim obveznicima. Nakon toga se vrši raspodjela sredstava državnim institucijama, a u skladu s budžetom BiH, pa je tako u prva tri mjeseca za državne institucije s Jedinstvenog računa izdvojeno 165 miliona KM.

Ostatak sredstava se dijeli entitetima i Distriktu Brčko u skladu s odlukama Upravnog odbora o koeficijentima za raspodjelu prihoda.

U prva tri mjeseca 2008. godine Federaciji BiH je s Jedinstvenog računa doznačeno 608 miliona KM, Republici Srpskoj 300 miliona KM i Distriktu Brčko 34 miliona KM, navodi se u saopćenju glasnogovornik UIO-a Ratka Kovačevića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.