NavMenu

Aerodrom Banjaluka odbio saradnju sa njemačkom aviokompanijom Sea Air?

Izvor: eKapija Utorak, 03.01.2017. 15:14
Komentari
Podeli
(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Aero­drom Ba­nja­lu­ka pre­ki­nuo je raz­go­vo­re o le­to­vi­ma iz Ba­nja­lu­ke s kom­pa­ni­jom Sea Air, ne­zva­ni­čno sa­zna­ju Ne­zavi­sne.

Ne­za­vi­sne su prve pi­sa­le da je zbog ne­pro­fe­si­onal­nos­ti i lo­ših uslu­ga ova kom­pa­ni­ja otje­ra­na sa svih aero­dro­ma s ko­jih je ra­ni­je po­ku­ša­la le­tje­ti.

Ne­đo Trni­nić, mi­nis­tar sao­bra­ća­ja i ve­za RS, pak, ni­je že­lio pot­vrdi­ti sa­zna­nja Nezavisnih, ali je re­kao da sa­ra­dnja s tom kom­pa­ni­jom ne do­la­zi u ob­zir ako su me­dij­ski na­vo­di ta­čni.

- Nor­mal­na po­slje­di­ca bi bi­la da se pre­ki­da­ju svi raz­go­vo­ri, ne sa­mo ako je ono što je pi­sa­no ta­čno, ne­go da je ima­lo i išta od to­ga ta­čno. Ne­će­mo do­zvo­li­ti da uđe­mo u tu pri­ču, a da pos­to­ji išta da je os­ta­lo ne­ja­sno ili ne­pro­vje­re­no. Dok ne bu­de­mo ubi­je­đe­ni i si­gur­ni u kva­li­tet tog ope­ra­te­ra ne­će­mo da­ti pris­ta­nak da le­te iz Ba­nja­lu­ke - re­kao je on.

Ka­ko je Nezavisnim na­gla­sio, Sea Air i da­lje nas­to­ji uspos­ta­vi­ti kon­takt i sa Mi­nis­tar­stvom i s Aero­dro­mom, te da se po­ku­ša­va­ju pred­sta­vi­ti kao ozbi­ljan par­tner ko­ji ima na­mje­ru pred­sta­vi­ti ozbi­ljan po­slo­vni mo­del.

- Oni stal­no ša­lju ini­ci­ja­ti­ve, ali ka­žem, mi ne­će­mo u to la­ko po­vje­ro­va­ti. Ne dao bog da se ispos­ta­vi ta­čno ono što je pi­sa­no, a mi kre­ne­mo u sa­ra­dnju s nji­ma. Mo­že­te mi­sli­ti ka­kva bi on­da bi­la rea­kci­ja ja­vnos­ti, bi­li smo upo­zo­re­ni, a mi se o to oglu­ši­li - ka­že Trni­nić.

Umjes­to to­ga, ka­ko je na­ja­vio, u to­ku su pre­go­vo­ri s ne­ko­li­ko ozbi­ljnih ope­ra­te­ra, a do­dao je da će raz­go­va­ra­ti i s kompanijom Air Serbia o re­de­fi­ni­sa­nju do­sa­daš­nje sa­ra­dnje.

- Ima­li smo ne­for­mal­nih raz­go­vo­ra sa di­re­kto­rom Air Serbia o li­ni­ji Ba­nja­lu­ka - Beo­grad i ja­sno smo mu re­kli da je sa­daš­nje sta­nje neo­drži­vo i da ne­što mo­ra­mo mi­je­nja­ti. On je to pri­mio k zna­nju i iznio odre­đe­ne ide­je, ali je još ra­no da o to­me izla­zi­mo u ja­vnost - na­gla­sio je on.

Sa­daš­nja li­ni­ja ka Beo­gra­du u ovoj for­mi, ka­ko je is­ta­kao, ne mo­že se održa­ti, te je izra­zio na­du da će na­kon in­ves­ti­ci­ja ko­je će bi­ti spro­ve­de­ne na aero­dro­mu ove go­di­ne pri­vu­ći in­te­res ozbi­ljnih par­tne­ra.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.