NavMenu

Investicija od 250 mil EUR - Pogledajte kako bi trebalo da izgleda luksuzni hotelski kompleks na Zlatištu (FOTO)

Izvor: Klix Utorak, 03.01.2017. 15:16
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Nedavno obznanjena potencijalna gradnja hotelskog kompleksa na lokaciji Vranjače - Zlatište zainteresirao je sarajevsku javnost, a investitor je ove sedmice kreirao i grafički vizuelni prikaz.

Riječ je o ideji njemačkog privrednika bosanskohercegovačkih korijena Mirsada Fikića koji još od februara 2016. godine s Općinom Centar Sarajevo pregovara o mogućoj eksploataciji zemljišta iznad centralnog dijela grada.

Posljednji prijedlog tiče se izgradnje hotelskog i turističkog kompleksa vrijednog blizu 250 mil EUR, a čiji bi investitori bili svi zainteresirani građani, s akcentom na privrednike bosanskohercegovačkih korijena koji žive i rade u inozemstvu.

Ukupna površina hotela s poslovnim prostorom trebala bi biti 59.000 metara kvadratnih. Cijeli kompleks bi se prostirao na 64.000 metra kvadratna ili 6,4 hektara. Visina hotela bi trebalo da bude 60 metara, dužina 115 metara, širina 22 metra. Visina kompletnog kompleksa trebalo bi da bude 80 metara, dužina 165 metara, a širina 54 metra.

Predviđeno je da hotel ima 250 soba, 108 apartmana, jedan kraljevski penthouse, dva predsjednička penthousea i dva princess penthousea. Kompleks bi osim hotela sadržavao sportski centar, poslovni prostor za kongres, trgovinu i ugostiteljstvo te platformu s pogledom na Sarajevo.

Predviđena je i gradnja žičare za lakši pristup kompleksu.

Fotogalerija
Sarajevo Palace
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.