NavMenu

Promocija filma i multimedijalnog CD-a u Zemaljskom muzeju : Sarajevo dragulj jugoistočne Evrope

Izvor: Dnevni avaz Četvrtak, 21.07.2005. 11:48
Komentari
Podeli

U bašti Zemaljskog muzeja održana je promocija filma i multimedijalnog CD-a Sarajevo dragulj jugoistočne Evrope, urađenih u sklopu projekta Vlade KS Sarajevo-evropski region 2006. godine.

Visoki zvaničnici, predstavnici kantonalnih vlasti, općina, direktori javnih ustanova te mnogobrojni građani prisustvovali su prigodnom kulturnom programu u toku kojeg je predstavljen polustani film o kulturno-historijskom naslijeđu Sarajeva kroz vijekove.

Osjetili smo potrebu da Sarajevo predstavimo ambijentu kao modernu evropsku metropolu. Dosad nije bilo takvih materijala koji bi n apravi način predstavili Sarajevo. Naši ambasadori i zaljubljenici ovog grada putem ovog materijala moći će ga prezentirati građanima u Evropi i svijetu, koji će sigurno doći ovdje i provesti ugodne trenutke - kazao je Denis Zvizdić, premijer KS.

Materijal projekta Sarajevo dragulj jugoistočne Evrope sastoji se iz DVD-a na kojem se nalazi film na bosanskom i engleskom jeziku, od multimedijalnog CD-a sa svim sadržajima u gradu, turističke mape i Vodića za investiciona ulaganja na području KS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.