Izvor: Dnevni avaz | Četvrtak, 21.07.2005.| 11:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Promocija filma i multimedijalnog CD-a u Zemaljskom muzeju : Sarajevo dragulj jugoistočne Evrope

U bašti Zemaljskog muzeja održana je promocija filma i multimedijalnog CD-a Sarajevo dragulj jugoistočne Evrope, urađenih u sklopu projekta Vlade KS Sarajevo-evropski region 2006. godine.

Visoki zvaničnici, predstavnici kantonalnih vlasti, općina, direktori javnih ustanova te mnogobrojni građani prisustvovali su prigodnom kulturnom programu u toku kojeg je predstavljen polustani film o kulturno-historijskom naslijeđu Sarajeva kroz vijekove.

Osjetili smo potrebu da Sarajevo predstavimo ambijentu kao modernu evropsku metropolu. Dosad nije bilo takvih materijala koji bi n apravi način predstavili Sarajevo. Naši ambasadori i zaljubljenici ovog grada putem ovog materijala moći će ga prezentirati građanima u Evropi i svijetu, koji će sigurno doći ovdje i provesti ugodne trenutke - kazao je Denis Zvizdić, premijer KS.

Materijal projekta Sarajevo dragulj jugoistočne Evrope sastoji se iz DVD-a na kojem se nalazi film na bosanskom i engleskom jeziku, od multimedijalnog CD-a sa svim sadržajima u gradu, turističke mape i Vodića za investiciona ulaganja na području KS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.