NavMenu

PAMTIĆU U 2016: Slađana Zrnić

Izvor: eKapija Utorak, 03.01.2017. 12:25
Komentari
Podeli
Slađana ZrnićSlađana Zrnić
Slađana Zrnić je banjalučka glumica sa stalnim angažmanom u Narodnom pozorištu Republike Srpske od 2004. godine. Završila je Akademiju umjetnosti Banjaluka, odsjek gluma, u klasi profesora Nenada Bojića.

Nakon završenog studija u Banjaluci upisuje specijalističke Interdisciplinarne studije na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Milanković i prof. Marine Marković, odsjek Američki mjuzikl. Specijalističku tezu odbranila je koncertom u Kolarcu u Beogradu 2004.

U saradnji sa Gradskim pozorištem Jazavac Banjaluka osnovala je glumački Studio Jazavac BL 2012. godine, a takođe je umjetnički savjetnik i reditelj u Amaterskoj trupi Milenijum. Osim toga, aktivno se bavi pjevanjem u džez bendu Combine Quartet.

Slađana Zrnić je dobitnica mnogih priznanja i nagrada za glumu na području Bosne i Hercegovine i Srbije.

DOGAĐAJ GODINE

- Definitivno turneja Narodnog pozorišta Republike Srpske u Francuskoj. Predstavili smo se u najboljem svjetlu igrajući predstavu "Časovi u kojima nismo znali ništa jedni o drugima" Petera Handkea koju je režirao Mladen Materić. Doživjeli smo ovacije u Tuluzu i Senaru pored Pariza i pokazali da smo evropski teatar.

PROMAŠAJ GODINE

- Sve što ima veze sa politikom. Politika na našim prostorima je godinama promašaj.


LIČNOST GODINE

- Tanja Mandić Đokić, predsjenik Udruženja žena sa invaliditetom "Nika" koje je organizovalo modnu reviju "Prepoznaj ženu u meni". Revija je bila rezultat dugogodišnjeg zalaganja da se statusi i socijalizacija ljudi sa invaliditetom podignu na viši nivo. Zahvaljujući njoj i dalje će se dešavati takve divne stvari.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Konačno izgradnja roditeljske kuće u Banjaluci.

NAJGORI POTEZ DRŽAVE

- Političari su uspjeli da me deprimiraju predizbornom kampanjom, pritom mislim na sve stranke koje su bile u trci za vlast, tako da ne mislim da će nam biti bolje. Novinarstvo je palo na najniže grane.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Hrabrost i snagu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.