NavMenu

Česi žele preostale dionice Palome - Kompanija za tri kvartala 2016. imala 64,5 mil EUR prihoda

Izvor: Poslovni Petak, 30.12.2016. 08:55
Komentari
Podeli
Češki fond Eco Investment Prag i njegova slovačka kompanija Eco Investment Bratislava objavili su namjeru za preuzimanje preostalih dionica slovenačke fabrike higijenskih papira Paloma u kojoj već imaju većinski udio od 57,2%.

Prema zakonu, ponudu manjinskim dioničarima moraju dati u roku od mjesec dana, uz cijenu od 4,01 EUR po dionici, istu po kojoj su od državnih fondova kupili većinski dionički paket.

Paloma iz Sladkog Vrha vodeći je regionalni proizvođač u segmentu higijenskih papira, čiji je kapacitet 72.000 tona ubrusa i toaletnog papira, a prihode najvećim dijelom ostvaruje izvozom.

U prva tri tromjesečja 2016. kompanija je zabilježila prihode od 64,5 mil EUR, što je 2% više nego u istom lanjskom razdoblju, uz čistu dobit od 1,9 mil EUR. Proizvodnja papira je porasla za 3%, na 51.300 tona, a što je omogućio novi softver, te veća produktivnost i učinkovitost na svim područjima. Palominih je papira prodato je 48.200 tona, što je 7% više nego 2015. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.