NavMenu

Sarajevo očekuje 80.000 noćenja za novogodišnje praznike

Izvor: Klix Četvrtak, 29.12.2016. 08:36
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: LMspencer/shutterstock.com)Sarajevo
Tokom novogodišnjih praznika u Sarajevu će biti ostvareno 80.000 noćenja, čime je Turistička zajednica Kantona Sarajevo izuzetno zadovoljna. Prvi turisti u glavni grad Bosne i Hercegovine stižu već danas.

Glasnogovornica Turističke zajednice KS Asja Hadžiefendić Mešić za Klix.ba je kazala da su izuzetno zadovoljni ovogodišnjim aranžmanima i brojem turista koje očekuju. Međutim, naglašava kako je zabilježen zastoj u bookingu koji je očekivan, s obzirom na sva prethodna dešavanja.

- Sreća u cijeloj priči je da nismo dobili nijedan upit kada je bio na snazi sistem saobraćaja par-nepar, jer bismo na taj način vjerovatno veliki broj turista odbili. Prvi upiti su stigli nakon ukidanja sistema. Činjenica je da je booking stao u subotu s informacijama o zagađenosti zraka. Već danas počinju pristizati prvi turisti, a prva veća grupa se očekuje sutra, a to se odnosi na tri noćenja. Veliki hoteli su uglavnom popunjeni i riječ je o ozbiljnoj saradnji s turističkim agencijama - kazala je Hadžiefendić Mešić.


Dodala je da nakon svih dešavanja tokom ove godine, još uvijek nije jasno koliko će turista biti na Trgu Bosne i Hercegovine za doček Nove godine uz Dina Merlina.

- Podaci su nam još uvijek na nivou petka i booking nije profunkcionirao. U ponedjeljak ujutro je Sarajevo bilo vijest u regionu o zagađenosti zraka, a sada se niko ne trudi poslati drugačiju sliku, odnosno da je Sarajevo konačno prodisalo i da je spremno za dolazak turista - kazala je glasnogovornica sarajevske Turističke zajednica.

Na Trgu Bosne i Hercegovine se prema ranijim izjavama organizatora dočeka Nove godine očekuje veliki broj gostiju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.