NavMenu

Atlantic grupa razmatra akviziciju u zapadnoj Evropi - Tržište regiona premalo za kompaniju

Izvor: Tanjug Četvrtak, 29.12.2016. 08:04
Komentari
Podeli
(Foto: atlantic.hr)
Atlantic Grupa radi na akviziciji u zapadnoj Evropi zbog ograničenog prostora za rast na području bivše Jugoslavije, izjavio je osnivač i izvršni direktor hrvatske multinacionalne kompanije Emil Tedeski.

- Naši brendovi imaju veliki udio na lokalnom tržištu, pa je prostor za rast ograničen. Zato tražimo prilike za rast u sjeverozapadnoj Evropi - organski i neorganski - kazao je Tedeski. On napominje da će cijena akvizicije biti dvocifrena u milionima evra, ne otkrivajući dalje pojedinosti.

Po njegovim riječima, Atlantic Grupa bi mogla takođe da istraži mogućnost podnošenja ponude za konkurentsku Podravku, ako hrvatska Vlada odluči da smanji svoj kontrolni paket od 25% plus jedna dionica.

Dodaje da bi njegova kompanija, osim toga, mogla da razvije novi sportski štapić za američku multinacionalnu kompaniju Herbalife nakon isteka prethodnog 10-godišnjeg ugovora, koji je u određenoj mjeri pritisnuo ovogodišnje prihode i dobit hrvatske grupacije.

Atlantic Grupa je vlasnik četiri od 10 vodećih potrošačkih brendova u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije, prema podacima grupe za marketinška istraživanja Valicon. Riječ je o vitaminskom napitku Cedevita, ribljim i mesnim paštetama Argeta, grickalicama s ukusom kikirikija Smoki i bezalkoholnom piću Cockta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.