Izvor: eKapija | Srijeda, 28.12.2016.| 11:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2016: Danijela Risović

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Danijela Risović
Nakon 13 godina provedenih na čelu Tropic ribarstva Danijela Risović u maju ove godine prelazi u sektor nekretnina i postaje direktor budućeg tržnog centra City Mall u Banjaluci.

Završila je Filozofski fakultet u Banjaluci, odsjek žurnalistike, a magistrirala u Londonu na European Business School London. Dobitnica je priznanja za jednu od najuspješnijih žena u privredi u BiH.

Pitali smo Danijelu Risović šta je po njenom mišljenju obilježilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Za Banjaluku i mene lično događaj godine je početak izgradnje našeg prvog tržnog centra City Mall.

PROMAŠAJ GODINE

- Da gradske vlasti dozvole da građani Banjaluke svakog časa mogu da ostanu bez grijanja, tako što na vrijeme nisu prepoznali problem sa gradskom Toplanom.

LIČNOST GODINE

- Svi oni preduzetnici koji su, u ovako loše vrijeme, usudili i uspjeli da pokrenu biznis u BiH, oni koji ga rukovode sa apsolutnim integritetom i koji uspijevaju da zabilježe bilo kakav uspjeh.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Nažalost, u godini iza nas potpuno je izostao.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Konstantnost nesporazuma i netrpeljivosti koja vlada u najvišim strukturama vlasti, a koje direktno stoje na putu razvoja države, i to na svim poljima. Takođe, apsolutna nestručnost donosioca odluka i kreiranje toliko nepovoljne klime za poslovanje da se sve stavlja pod upitnik.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Ne očekujem značajne promjene ni u 2017.godini, ali se iskreno nadam da će me država iznenaditi nekim ključnim potezima koji će pomoći da privreda stane na noge.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.