Izvor: eKapija | Nedjelja, 25.12.2016.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2016: Biljana Marković

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Biljana Marković
Biljana Marković je na čelu banjalučkog Hemofarma od 10. novembra ove godine. Do dolaska na čelnu poziciju obavljala je dužnost rukovodioca Službe finansija, računovodstva i kontrolinga.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, ovlašćeni je sudski vještak ekonomske struke i licencirani ekonomski procjenitelj za kapital privrednih društava.

Fabrika lijekova u Banjaluci puštena je u rad 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna od najsavremenijih fabrika na ovom dijelu Balkana. Od 2006. Hemofarm je član njemačke STADA Grupe, jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija u Njemačkoj.

Pitali smo Biljanu Marković šta je po njenom mišljenju obilježilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Brexit, pobjeda Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama i Nobelova nagrada za književnost Bobu Dilanu. Ovo su događaji za koje smatram da će, svaki u svojoj oblasti, donijeti promjene.

PROMAŠAJ GODINE


- Terorististički napadi u svijetu. Ne znam da li je ovo odgovor na vaše pitanje, ali prosto imam potrebu da istaknem ovaj, globalni, problem.

LIČNOST GODINE


- Svi učesnici na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Brazilu, bez obzira na zemlju ili kontinent iz kojih dolaze. Inspirativno je vidjeti sposobnost i volju svih tih mladih ljudi koji nam, svojim sportskim duhom, poručuju da je bolji svijet, uz uvažavanje naših razlika, zaista moguć.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Prihvatanje zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Ovo predstavlja korak naprijed prema evropskim integracijama i uključivanja u evropske tokove, iako tek predstoji veoma zahtjevan administrativni i politički proces.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Svaki potez koji ne stimuliše domaću proizvodnju je loš potez.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Kao vječni optimista, uvijek očekujem bolje. Svjesna sam velikih izazova koja očekuju Hemofarm u narednoj godini, ali sam isto tako svjesna snage i sposobnosti koju naša kompanija ima da se sa tim izazovima nosi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.