Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.12.2016.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS predstavila investitorima kalendar aukcija za 2017.

(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija Republike Srpske održalo je danas, 22. decembra, tehničke konsultacije sa predstavnicima banaka, akcionarskih društava, društava za upravljanje investicionim fondovima i svim potencijalnim domaćim investitorima, zainteresovanim za učešće u aukcijama trezorskih zapisa i obveznica Republike Srpske, kao i predstavnicima Banjalučke berze i Centralnog registra za hartije od vrijednosti.

Potencijalni investitori i svi učesnici na tržištu hartija od vrijednosti upoznati su sa planovima Ministarstva finansija u 2017. godini sadržanom u kalendaru aukcija, koji će početkom godine biti objavljen na portalu Vlade Republike Srpske.

Budžetom Republike Srpske za 2017. godinu, u okviru budžetskih sredstava: Finansiranje, planiran je iznos od 522 mil KM, od čega je planirano finansiranje iz domaćih izvora u iznosu od 362 mil KM, što predstavlja 64% od ukupnog planiranog iznosa finansiranja za narednu godinu.

Osim iskazanog interesa za ovaj vid trgovanja u narednoj godini, učesnici konsultacija su iznijeli niz konstruktivnih prijedloga, koji bi mogli unaprijediti saradnju na tržištu, od planiranja plasmana, pa do lakšeg pristupa svim informacijama vezanim za trgovanje hartijama od vrijednosti, te unaprijeđenje zakonskog okvira koji uređuje ovu oblast.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.