NavMenu

Otvara se stečaj u Tvornici automobila Sarajevo?

Izvor: Indikator Četvrtak, 22.12.2016. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Vasily Smirnov/shutterstock.com)
Općinski sud u Sarajevu pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka nad privrednim društvom Tvornica automobila Sarajevo d.o.o. Vogošća. Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Enis Džihanić iz Sarajeva.

Privremeni stečajni upravnik će izvršiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju preduzeća, utvrditi da li postoji razlog za otvaranje stečajnog postupka, te ispitati da li imovina stečajnog dužnika može pokriti troškove stečajnog postupka.

Privremeni stečajni upravnik je dužan podnijeti izvještaj u roku od 30 dana u kojem će izvjestiti o poduzetim radnjama i iznijeti stručno mišljenje o zatečenom stanju.


Njemački Volskwagen još 2014. je počeo sa prodajom nekretnina u slobodnoj zoni Vogošća, a najavio je povlačenje iz BiH nakon što je ovu firmu u njemačkoj potresao veliki skandal sa emisijama gasova.

Osim Volkswagena, vlasnički udio u Tvornici automobila Sarajevo ima i Unis iz Sarajeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.