NavMenu

Rudnik soli Tuzla bilježi rekordne rezultate - U 2016. povećana proizvodnja za 14%

Izvor: eKapija Utorak, 20.12.2016. 10:16
Komentari
Podeli
Zahvaljujući podršci Vlade Tuzlanskog kantona, u Rudniku soli Tuzla uspješno su riješili probleme, te se već sada mogu pohvaliti kvalitetnom proizvodnjom koja iznosi 99% od postavljenog plana, prenosi portal Indikator.

– Podaci konkretno znače da smo 99% isporučili po planu, a u odnosu na prošlu godinu to je 14% povećanja proizvodnje. Veoma smo zadovoljni s tim i moramo istaknuti da i sljedeće godine ide povećanje proizvodnje još 7%, odnosno prodaje našim kupcima – izjavio je Anis Šaldić, direktor Rudnika soli Tuzla.

Rudnik je stabilan, sve obaveze prema radnicima i državi uplaćuju redovno, poručuju iz ovog privrednog društva.

U ovoj godini postigli su rekordnu proizvodnju od rata do danas, pa je tako izvađeno tri miliona i 200 kubika slanice, a koji su usmjereni prema najvećim kupcima Sisecam Sodi Lukavac i Solani Tuzla. U narednom periodu očekuju se energetske uštede i ulaganja u tehnološki napredak rudnika.


– Na rudniku je dosta zastario sistem pumpi i sljedeće godine planiramo da se bavimo tim projektom i da uštedimo energiju od oko 30% – kazao je Šaldić.

Ističe da će Rudnik soli Tuzla pratiti pozitivan kurs, te nastaviti njegovati dobar odnos s kupcima i dobavljačima, prenosi Indikator.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.