NavMenu

Uskoro prijedlog odluke o restrukturisanju duga Banjaluke - Povoljnijim zaduživanjem do novca za razvojne projekte

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 19.12.2016. 08:47
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da će narednih dana lokalnom parlamentu predložiti odluku o restrukturisanju gradskog duga od 80 mil KM, kako bi se zaduživanjem po povoljnijim kamatnim stopama obezbijedila sredstva za višemilionske razvojne projekte na području Banjaluke.

Radojičić je tokom razgovora u subotu (17. decembra) sa predstavnicima turske grupacije Setas, koji su izrazili interes za realizaciju i finansiranje više infrastrukturnih projekata, naglasio da bi Skupština grada na sjednici 27. decembra trebalo da donese odluku o restrukturisanju postojećih kreditnih zaduženja Banjaluke.

- Na osnovu toga biće raspisan međunarodni javni poziv za restrukturisanje gradskog duga koji će, podijeljen u više lotova, biti otvoren 45 dana. Na ovaj način stvorićemo uslove da već u idućoj godini pokrenemo više razvojnih projekata u Banjaluci pošto ćemo ostvariti značajne uštede u budžetu - naveo je Radojičić.


On je precizirao da trenutna kreditna zaduženja grada iznose oko 80 mil KM i dodao da su neki ranije podizani krediti imali kamatne stope i do 8%, dok je danas prosječna kamata za ovakva zaduženja i duplo niža, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Radojičić je napomenuo da je o tome razgovarao sa direktorima svih komercijalnih banaka pozivajući i potencijalne inostrane kreditore da se prijave na javni poziv za restrukturisanje gradskog duga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.