NavMenu

PAMTIĆU U 2016: Sabina Mujanović

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.12.2016. 11:32
Komentari
Podeli
Sabina MujanovićSabina Mujanović
Sabina Mujanović generalna je direktorica Merkur BH osiguranja. Od svoje 26. godine član je upravljačkih struktura, najprije ProCredit banke, a potom i Merkur BH osiguranja. Njena karijera je od početka vezana za finansijski sektor, pa se danas može pohvaliti iskustvom od dvanaest godina u bankarstvu i pet godina u osiguranju.

Počela je kao interni revizor u ProCredit banci, a onda došla na rukovodeću poziciju direktora Odjela računovodstva i izvještavanja. Nakon toga, bila je izvršni direktor u istoj banci, a onda slijedi direktorska pozicija u Merkur BH osiguranju.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1999. godine, gdje je i upisala postdiplomski studij Strateškog informatičkog menadžmenta i dobila zvanje magistra menadžmenta. Stekla je i specijalistička zvanja sertifikovanog računovođe i ovlašćenog revizora.

Pitali smo Sabinu Mujanović, šta je prema njenom mišljenju obilježilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Otvaranje Prve staze tolerancije u BiH od strane najmlađih građana iz oba entiteta BiH. Čini mi se da mladi bolje razumiju od starijih da samo upućeni jedni na druge možemo naše živote učiniti vrijednijim.

PROMAŠAJ GODINE

- Smatram pogrešnim da se ne baštine u međunarodnim okvirima najtrofejnija dostignuća BiH, odnosno, da se ne podrži realizacija izuma inovatora BiH, a koji, možda i jedini u zemlji, premašuju svjetske prosjeke u svom radu.

LIČNOST GODINE

- Svaki put jednako fascinira uspjeh naše reprezentacije u sjedećoj odbojci koji su i na Paraolimpijadi održanoj u Rio de Žaneiru pokazali kako se dostojanstveno predstavlja voljena zemlja.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Izrada i podnošenje aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, a što je rezultiralo istorijskim momentom prihvatanja takvog zahtjeva za Bosnu i Hercegovinu.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Neadekvatno izvršavanje preuzetih obaveza prema Moneyvalu u pogledu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, čime se država svako malo pojavi u grupi rizičnih zemalja u tom segmentu djelovanja.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Priželjkujem bolji ekonomski i socijalni ambijent u zemlji kojim bi vratili osmijehe na lica roditelja, radost u kućama i veselu dječiju graju u dvorišta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.