Izvor: Glas Srpske | Subota, 17.12.2016.| 18:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Renovirana Klinika za ginekologiju UKC RS

(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Savremena oprema, uređene sobe, prisustvo osobe od povjerenja na porodu, te bolja komunikacija između pacijenata i medicinskog osoblja, dio su rezultata rekonstrukcije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci, koja je uslijedile poslije rekonstrukcije porodilišta.

Generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić kazao je da je u rekonstrukciju porodilišta uloženo 900.000 KM, a novac je obezbijedilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS putem Fonda zdravstvenog osiguranja.

Načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vesna Ećim-Zlojutro rekla je da je novost i to što svakoj pacijentkinji objasne proceduru poroda i šta će joj raditi, za šta se traži njena saglasnost.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić izrazio je zadovoljstvo zbog svega što je urađeno i dodao da je cilj da sva porodilišta u RS imaju bolje uslove.

- Porodilje su dobile kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u opremljenim porođajnim salama i bolesničkim sobama - kazao je Bogdanić i dodao da će do kraja januara u funkciji biti dva obnovljena sprata centralnog medicinskog bloka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.