Izvor: eKapija | Subota, 17.12.2016.| 13:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Univerzitetu u Mostaru predstavljen obrazovni centar za Microsoft tehnologije i programska rješenja

Na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Mostaru u petak (16. decembar 2016.) je predstavljen novi obrazovni centar za Microsoft tehnologije i programska rješenja - Microsoft Skills centar. Svečano predstavljanje je otvorila rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr sc. Ljerka Ostojić, a događaj je uveličan prisustvom Morin Kormak, veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Direktor Microsofta BiH, Omar Krivošija predstavio je rezultate projekta i njegove prednosti, zahvalivši HT Eronetu na donaciji uređaja za novi Microsoft Skills centar.

Član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu u HT Eronetu, Goran Kraljević, naglasio je kako je realizacija ovoga projekta logičan slijed veoma bliske povezanosti HT Eroneta i Univerziteta u Mostaru, a naglašeno je i strateško partnerstvo HT Eroneta i Microsofta BiH kroz realizaciju novih i inovativnih digitalnih usluga što je, između ostalog, rezultiralo i suradnjom na otvaranju ovog MS Skills centra.

- HT Eronet je, u okviru ovoga projekta, opremio ICT laboratorij u sklopu Sveučilišta, čime je osigurana infrastrukturna potpora za specijalističku edukaciju mladih kadrova, a u svrhu podizanja njihove spremnosti za rad na ICT tržištu. Projektom će, između ostalog, studentima biti osigurana i Wi-Fi mreža u okviru sveučilišnog kampusa u Mostaru - istakao je Goran Kraljević, izvršni direktor u HT Eronetu.

Direktor Microsofta BiH, Omar Krivošija izrazio je zadovoljstvo pokretanjem još jednog MS Skills centra koji će pružati mogućnost mladima iz Mostara da unaprijede znanje iz IT područja.

- Još 2014. godine na konferenciji MS Network odlučili smo se na pokretanje MS Skills centara na koje smo danas iznimno ponosni. Ovo je samo jedna od niza inicijativa koje je Microsoft BiH pokrenuo u svrhu razvoja obrazovanja, poticanje zapošljavanja i inovacija, čime želimo doprinjeti održivom privrednom i društvenom razvoju zemlje - rekao je Krivošija.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.