Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 31.03.2008.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Canon najavio izlaganje na sajmu Drupa u svom novom izložbenom salonu

(Foto: b)

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač digitalnih slikovnih tehnologija u svom je novom izložbenom salonu u Bruxellesu predstavio novu liniju vrhunskih tehnologija namijenjenih profesionalnom tiskarskom tržištu. Canon je predstavio niz proizvoda koji će biti izloženi na sajmu Drupa u maju 2008., a dodatno će obogatiti liniju imagePRESS i portfelj pisača velikog formata. Ujedno je objavljeno i sklapanje strateškog partnerstva s tvrtkom Agfa Graphics, saopćeno je iz Canon Adria.

Zahvaljujući strateškom partnerstvu, Canonova linija strojeva za digitalni print imagePRESS podržavat će potpunu integraciju s novim programskim paketom tvrtke Agfa Graphics Apogee Suite, vrhunskim rješenjem za upravljanje radnim procesima usklađenima sa standardom JDF. Cilj je tog partnerstva korisnicima omogućiti uspostavljanje pouzdano profitabilnog poslovanja, a njime se garantira da će obje tvrtke maksimalno iskoristiti svoja vrhunska iskustva i tako korisnicima ponuditi učinkovitija, fleksibilnija i integriranija rješenja za upravljanje radnim procesima.

Modeli imagePRESS C6000 i imagePRESS C6000VP proširuju Canonovu liniju proizvoda u boji za digitalnu produkciju velikih količina materijala, a sadrže tehnologije imagePRESS koje daju iznimnu kvalitetu printa usporedivu s ofsetnim tiskom. Osim tih uređaja, prvi će put biti predstavljen uređaj s prozirnim tonerom namijenjen tiskarskom tržištu manjeg produkcijskog opterećenja. Novi se uređaj temelji na uspjehu modela imagePRESS C1, a odlikuje se prozirnim tonerom koji poboljšava konačni tiskarski proizvod te predstavlja još jedan inovativan dodatak liniji imagePRESS.

Nastavljajući se na svoje uspješne mašine za digitalni print u boji, Canon je predstavio i novu liniju crno-bijelih mehanizama imagePRESS, namijenjenih sektorima komercijalnog printa, CRD-a, transakcijskog printa i printa na zahtjev. Osim toga, u skladu s reputacijom linije imagePRESS glede kvalitete i produktivnosti, crno-bijeli uređaji nudit će različite mogućnosti brzine i konfiguracije.

Kada je riječ o Canonovu brzorastućem portfelju pisača velikih formata, model imagePROGRAF iPF720 odlikuje se impresivnim tvrdim diskom od 80 GB. Model iPF720 jedan je od najbržih uređaja u klasi namijenjenoj korporacijskim korisnicima i profesionalnom ispisu, a njegova velika memorija korisnicima omogućuje da dodatni kapacitet iskoriste za poticanje bržeg protoka poslova i poboljšanje produktivnosti.

David Preskett, direktor marketinga za područje Europe u odjelu Professional Solutions tvrtke Canon Europe, izjavio je: "Canonov tim za poslovni ispis naporno je radio na isticanju naše odlučnosti da ispunimo potrebe korisnika. Ovo je za nas bila iznimno uspješna godina te smo ponosni što na sajmu Drupa 2008. možemo predstaviti ne samo nove značajke i dodatke postojećim linijama, već i brojne nove uređaje. Za nas je to prilika da javno pokažemo svoju odlučnost za postizanjem uspjeha u sektoru profesionalnog ispisa i pružanjem podrške korisnicima pri postizanju profitabilnosti poslovanja."

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.