Izvor: biznis.ba | Četvrtak, 15.12.2016.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Branimir Muidža i dalje na čelu Vijeća stranih investitora

Branimir Muidža
Vijeće stranih investitora Bosne i Hercegovine (VSI) u srijedu je na Generalnoj skupštini za 2016. godinu usvajilo interne izvještaje za ovu godinu, raspravljalo o narednim aktivnostima za ovu godinu te izabralo predsjednika VSI i nove članove Upravnog odbora za mandat 2016/17. godina.

Za predsjednika Upravnog odbora, jednoglasnom odlukom, ponovno je izabran generalni direktor Tvornice cementa Kakanj/Heidelberg Cement Group Branimir Muidža.

Osim Muidže, izabrani su i članovi u novi saziv Upravnog odbora, i to direktor ProCredit bank Edin Hrnjica, šef ureda EBRD u BiH Ian Brown, direktor Fabrike cementa Lukavac Izet Imamović, direktor Raiffeisen bank BiH Karlheinz Dobnigg, izvršna direktorica za finansije kompanije m:tel Jasmina Lopičić, izvršni direktor za finansije ArcelorMittal Zenica Mehta Nikhil, direktor IMO Junior Mirko Vincetić, viši menadžer u PricewaterhouseCoopers Sarajevo Mubera Brković, partner u CMS Reich-Rohrwig Hainz Nedžida Salihović-Whalen, šef predstavništva Japan Tobacco International u BiH Sandra Kasalo-Fazlić, direktor G Petrol Srđan Pešević, partner u Dimitrijević & Partners Stevan Dimitrijević, direktor Messer BH Gas Valentin Ilievski i partner Marić & Co Višnja Dizdarević.

Muidža je izrazio zadovoljstvo što je VSI povećao broj članova za 50% u protekle dvije godine, tako da danas broji više od 55 članica.

- Činjenica je da je VSI do sada etabliralo kao legitimni partner vlastima u BiH u provođenju reformi i poboljšanju poslovnog ambijenta. Vjerujem da ćemo u naredne dvije godine učiniti i mnogo više za strane investitore u BiH, ali i za sam razvoj BiH - kazao je.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.