Izvor: Tanjug | Četvrtak, 15.12.2016.| 09:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Priprema se privatizacioni model za Komercijalnu banku - Negativno poslovanje u 2016. osnova za rast u narednim godinama

Komercijalna banka je u 2016. u potpunosti sačuvala povjerenje klijenata, o čemu svjedoči podatak o visini devizne štednje od 1,6 mlrd EUR kao i veća operativna dobit nego prošle godine, kaže predsjednik Izvršnog odbora beogradske banke Aleksander Piker.

- Pošto često, sa različitih strana, čujem pitanje - kako teče privatizacija, odmah ću na njega odgovoriti: menadžment banke je ove godine sve uradio kako bi se stvorili interni uslovi i osnov za uspješnu privatizaciju - naglasio je on u srijedu (14. decembra 2016. godine) na svečanosti povodom kraja poslovne godine.

Piker je dodao da banka doteruje trogodišnji biznis plan i pridržava se vremenskih limita, obima i budžeta, ali i oblikuje nove proizvode.

- U cijeloj našoj priči postoji i jedno "ali". I ove godine je bilo potrebno da uradimo dodatne ispravke kreditnog porfolija, što će dovesti do negativnog ukupnog rezultata poslovanja, ali to je bilo neophodno da se uradi, kako bismo stvorili uslove za pozitivno poslovanje u 2017. godini - naglasio je Piker.

- Nadamo se da će 2017. godina biti spektakularna kada je riječ o poslovanju Komercijalne banke - istakao je Piker.

Predsjednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj je rekao da je to domaća banka sa najvećim potencijalom za dalji razvoj, ali i da uživa najveće povjerenje građana. Krulj je naveo da Komercijalna banka trenutno ima više od 500.000 računa građana.

- Kada dodamo i činjenicu da naša banka radi i BiH i u Crnoj Gori i da ima ogroman regionalni potencijal to govori kolika je zaista realna veličina Komercijalne banke i koliko bi mogla da se nadogradi - naglasio je Krulj.

On je rekao da se radi na privatizacionom modelu za Komercijalnu banku i da je najvažnije da taj model bude prilagođen, prije svega, interesima akcionara i budućem poslovanju banke u regionu.

- Ako neka banka ima potencijal za rast u regiji, to je Komercijalna banka - istakao je Krulj.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.