Izvor: Indikator | Četvrtak, 15.12.2016.| 08:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevotekstil otišao u stečaj

(Foto: fiphoto/shutterstock.com)
Općinski sud u Sarajevu otvorio je stečajni postupak u Privrednom društvu za unutrašnju i vanjsku trgovinu Sarajevotekstil iz Sarajeva, izvještava Indikator.ba.

Za stečajnog upravnika imenovan je Avdo Čaušević iz Sarajeva. Sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja. Ročište za ispitivanje prijava potraživanja zakazano je za 2. februar 2017.godine.

Istog dana održaće se Skupština povjerilaca, na kojoj će se, nakon izvještaja stečajnog upravnika, odlučiti o daljem toku stečajnog postupka.

Prije mjesec dana Općinski sud u Sarajevu pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka nad drugim najvećim dioničarem Sarajevotekstila, društvom Saben iz Sarajeva.

Radnici Sarajevotekstila i Sindikat trgovine BiH u više navrata su upozoravali da ova kompanija tone ka dnu zbog nemogućnosti i nedostatka volje većinskih vlasnika da nađu dogovor i riješe međusobna višemilionska dugovanja i potraživanja.

Sarajevotekstil je prema podacima iz 2015. zapošljvao oko 100 radnika, a kompanija je raspolagala nekretninama, postrojenjima i opremom u neto vrijednosti 4,07 mil KM.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.