NavMenu

Tomislavgrad: 2007. uspješna godina za "Kapis"

Izvor: Fena Ponedjeljak, 31.03.2008. 10:48
Komentari
Podeli

Tvornice kabela "Kapis" iz Tomislavgrada u prošloj je godini ostvarila proizvodnju od 10 880 tona što je više za oko 13 posto od njezina godišnjeg plana.

U odnosu na proizvodnju u 2006. godini zabilježen je rast od 34 posto, a prosječna proizvodnja po radnom danu u 2007. godini bila je 34,5 tone, odnosno oko 10 posto veća u odnosu na 2006. godinu.

Također, u toj tvornici povećana je i proizvodnja po zaposlenom radniku s 43,4 tone koliko je iznosila u 2006. godini na 49,07 tona u prošloj godini. Tijekom 2007. godine u Tvornici kabela "Kapis" Tomislavgrad zaposleno je 39 novih radnika, a ta je tvornica i u poslovnu 2008. godinu ušla s velikim planovima.

Kako je Feni priopćeno iz spomenute tvornice, predviđeno je povećanje proizvodnih kapaciteta za čak 50 posto, a što će omogućiti proizvodnju 12 700 tona gotovih proizvoda u ovoj godini. Poslovodstvo tvornice planira također poboljšati sustav kontrole kvalitete, kao i razvijati nove proizvode za potrebe tržišta.

Proces privatizacije ove tvornice završen je u srpnju 2007. godine i tvornica je trenutačno u punom vlasništvu kompanije "Kapis", odnosno Iztoka Pikla iz Celja (Slovenija). Preuzimanjem TKT tvrtka "Kapis" se obvezala da će u tvornicu investirati oko 5,1 milijun KM i zadržati sve uposlene radnike. Tvrtka je preuzete obveze ispoštvala, a u opremu je investirano oko 6,5 milijuna KM.

Oko 70 posto svojih proizvoda "Kapis" plasira na europsko tržište i tržišta zemalja bivše Jugoslavije dok u BiH plasira oko 30 posto proizvoda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.