NavMenu

Obustavljena izgradnja akva parka u Višegradu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 09.12.2016. 10:06
Komentari
Podeli
(Foto: opstinavisegrad.com)
Izgradnja akva parka u Višegradu u četvrtak (8. decembar 2016) je obustavljena, jer projekat nema odobrenje za gradnju, rekla je opštinski urbanističko-građevinski inspektor Ljiljana Ćiković.

Ona je navela da su izdati lokacijski uslovi i da su građevinski radovi, čiji je izvođač preduzeće Romanijaputevi sa Sokoca, a investitor opština Višegrad, počeli 7. juna, što je i uvedeno u građevinski dnevnik. Ćiković je rekla da je ovo njen prvi izlazak na gradilište i da urađen zapisnik, dok će rješenje o obustavljanju radova naknadno biti urađeno.

Šef gradilišta Bogdan Đukanović rekao je da za ovaj projekat postoji ugovor i tender, te da su radovi bili u toku, iako je bilo prekida zbog kolektora, podzemnih voda i kanalizacija.


- U građevinskom dnevniku smo to evidentirali i kada su se stekli uslovi radovi su nastavljeni - rekao je Đukanović i dodao da je završeno oko 50% radova.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je projekat akva park počeo da se realizuje bez riješenih imovinskih odnosa i građevinske dozvole, te da nema ekonomsku opravdanost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.