NavMenu

Međunarodni aerodrom Sarajevo planira gradnju nove poslovne zgrade

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.12.2016. 15:39
Komentari
Podeli
Međunarodni aerodrom Sarajevo planira izgradnju nove poslovne zgrade na ukupnoj dužini od 3.600 m2 u kojoj će biti prebačene određene službe i administracija. Riječ je o objektu s tri etaže, te s izlazima na platformu i na parking s prednje strane, rekao je direktor aerodroma Armin Kajmaković za agenciju Fena, a prenosi Biznis.ba.

Osim te investicije, na čekanju su i one o kojima se piše poslednjih mjeseci - rekonstrukcija piste vrijedna 21 mil KM i gradnja brze izlazne rulnice što će koštati oko 4 mil KM.

- U planu je i proširenje platforme za parkiranje aviona, čime će biti osigurani dodatni parkinzi za velike avione, izgradnja ekskluzivnog VIP salona, te montažno-demontažne rashladne komore, koja će služiti za procesuiranje izvoza svježeg mesa i pošiljki velikih gabarita - istakao je Kajmaković.

Kajmaković je rekao da je za planirane investicije značajan dio projekata pripremljen ili se projektna dokumentacija priprema, a u toku je i pribavljanje urbanističko-tehničke i druge dokumentacije potrebne za izvođenje građevinskih radova.


- U prethodnom periodu novi menadžmet je prepoznao i potrebu za kontinuiranim unapređenjem odnosa s lokalnom zajednicom, odnosno Općinom Ilidža, na čijem se teritoriju gotovo u cijelosti nalazi i Međunarodni aerodrom Sarajevo, a što je naša, prije svega i zakonska obaveza, ali što je vrlo važno naglasiti, i radi stvaranja partnerskog odnosa, u obostranom interesu - dodao je Kajmaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.