Izvor: Dnevni avaz | Ponedjeljak, 05.12.2016.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poslije Igmana i Ginexa, američki HMT želi saradnju i sa kompanijom Bekto Precisa

(Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)
Jedna od najvećih američkih kompanija za proizvodnju i distrubuciju municije i komponenti za municiju Howell Munitions&Tehnology (HMT) želi nastaviti i proširiti saradnju s kompanijama iz namjenske industrije u BiH.

Vlasnik i predsjednik kompanije Dave C. Howell izjavio je u Vašingtonu kako je HMT prisutan u BiH od proljeća 2013. godine, od kad sarađuju s Igmanom iz Konjica i Ginexom iz Goražda, a uskoro je u planu ostvarenje saradnje i s kompanijom Bekto Precisa iz Goražda, te otvaranje američkog tržišta za tu kompaniju.

Saradnja s kompanijom Bekto, precizirao je Howell, podrazumijeva plasman njihovog proizvodnog asortimana u Sjedinjene Američke Države.

- Nadamo se da ćemo biti predstavnik Bekto Precise u SAD-u - rekao je Howell.

On se također nada da će ta saradnja uticati na porast broja radnih mjesta u partnerskim firmama iz BiH, ali i u firmama koje ih snabdijevaju te ukupno u mjestima u kojima se te firme nalaze. Na primjer, HMT ima ugovor s transportnom kompanijom DTS.

Howell je istakao da HMT želi udvostručiti obim dosadašnje saradnje s kompanijama u BiH, čime bi dostigla šest do osam miliona dolara godišnje.

HMT je kompanija specijalizirana za komercijalnu sportsku municiju, te proizvodnju komponenti za municiju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.