NavMenu

Za podsticaje u RS predviđeno 60 mil KM u 2017.

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 04.12.2016. 19:55
Komentari
Podeli

(Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da je za podsticaje u narednoj godini predviđeno 60 mil KM.

Mirjanić je rekao da nisu samo ta sredstva faktor razvoja, već su to i druge inicijative koje moraju imati svi zaposleni i u lokalnoj samoupravi i na nivou Republike Srpske.

- Pare nisu uvijek limitirajući faktor razvoja, ima i nešto drugo, a to se zove ideja i upornost da se nešto realizuje. Osim toga, treba prikupljati i sredstva izvan područja Republike Srpske - smatra Mirjanić.

On je rekao da će se jednim dijelom pokušati pomoći voćarima sa područja opštine Gradiška koji su pretrpjeli štetu od mraza u ovoj godini, te smatra da će do kraja godine biti definisano koliko će to biti.

- Neće biti velika sredstva. Daleko važnije od toga jeste da će to biti jedan odnos društva, prije svega, Vlade da pomogne proizvođačima koji su imali štetu - rekao je Mirjanić poslije sastanka sa načelnikom Opštine Gradiška Zoranom Adžićem sa kojim je razgovarao o projektima iz oblasti vodoprivrede i poljoprivrede.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.