Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.12.2016.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Općina Stari Grad kupuje šest minibuseva za potrebe GRAS-a

Sarajevo (Foto: LMspencer/shutterstock.com)
Općinsko vijeće Stari Grad je u srijedu, 30. novembra, jednoglasno podržalo zaključak o kupovini šest minibuseva koji će biti ustupljeni na korištenje KJKP GRAS, isključivo za prijevoz putnika u Starom Gradu.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina pojasnio je da su održani razgovori sa predstavnicima preduzeća GRAS na kojim im je iznesen prijedlog o kupovini 20 minibuseva kojima bi prevozili građane ove općine.

Međutim, iz GRAS-a su kazali da nemaju dovoljan broj vozača i da bi morali zaposliti nove, ako bi kupili 20 kombija.

Iz ove firme stigao je prijedlog o nabavci šest minibuseva za koje mogu osigurati vozače, a vozila će se koristiti isključivo za prijevoz stanovnika općine Stari Grad, i to na linijama: Baščaršija – Sedrenik, Baščaršija – Faletići, Baščaršija – Vratnik, Baščaršija – Mihrivode, Latinska Ćuprija – Jačedoli i Vijećnica – Gazin han – Hladivode.

Načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić za Faktor je kazao da će u narednih nekoliko dana održati sastanak sa ministrom saobraćaja Mujom Fišom i upravom GRAS-a.

- Na ovaj način želimo da riješimo jedan veliki problem stanovnika naše općine. Za sada idemo sa šest najkritičnijih linija kada je gradski prijevoz u pitanju. Vozila će se voditi u vlasništvu Općine Stari Grad kako bi se osigurali da u slučaju pljenidbe imovine GRAS-a ne odu i naša vozila – istakao je Hadžibajrić.

Vozila će, prema načelnikovim riječima biti ofarbana kao i vozila GRAS-a, ali sa istaknutim natpisom općina Stari Grad i GRAS.

- Njihova će obaveza biti da održavaju i registriraju vozila. Nastojat ćemo da se raspiše tender u što kraćem vremenskom roku, ali znate kako kod nas idu tenderske procedure, pa se nadamo da će ići što je brže moguće. Ova investicija je vrijedna oko 800.000 KM, zavisno od ponuda na tenderu – pojasnio je načelnik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.