NavMenu

Intersport do 2021. planira otvoriti 50 trgovina širom regiona

Izvor: eKapija Utorak, 29.11.2016. 08:36
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je kupcu Mercatorovog Intersporta ISI, kompaniji Sigur Retail Group, odobrila 14 mil EUR kredita za finansiranje akvizicija i širenje ciljnog društva u jugoistočnoj Evropi, izvijestilo je ljubljansko Delo, a prenosi Manager.

Mercator je kupoprodajni ugovor sklopio u rujnu u s poljskim fondom Enterprise VII, kojim upravlja Enterprise Investors. Intersport ISI, koji u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji ima gotovo stotinu prodavaonica i brojne franšizne partnere (zapošljava gotovo 900 ljudi, prošle godine dosegnuo oko 81 mil EUR prihoda od prodaje), istržio je 34,5 mil EUR. Sklopljenu transakciju mora odobriti Ured za zaštitu tržišnog natjecanja.

Uz pomoć financijske injekcije EBRD-a novi vlasnik planira do 2021. godine otvaranje 50 novih trgovina i daljnji razvoj online prodaje. Pritom će Abanka osigurati dodatnih 2,5 mil EUR dugoročnog kredita i 5 mil EUR za obrtna sredstva.


Intersport ISI je na tržištu sportske opreme i odjeće u regiji sada vodeći trgovac na malo, a financijsko ulaganje će, prema riječima vodećih u Enterprise Investorsu i EBRD-u, njegov položaj još ojačati. Ključ uspjeha je kombinacija klasične trgovine i online trgovine, na kojoj je sve veći naglasak.

EBRD od 1992. godine u Sloveniju uložio 916 mil EUR. Trenutno podržava 28 projekata u kojima je uloženo 284 mil EUR, prenio je Manager.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.