Izvor: eKapija | Utorak, 29.11.2016.| 08:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan ugovor o licenciranju Microsoft proizvoda u institucijama Savjeta ministara BiH

Omar Krivošija i Ismir Jusko
Omar Krivošija i Ismir Jusko
Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija potpisali su juče trogodišnji ugovor između Savjeta ministara BiH i konzorcijuma koji čine kompanije Sys company, Teamwork i Lanaco o licenciranju proizvoda kompanije Microsoft u institucijama Savjeta ministara BiH.

Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak uspješne saradnje Savjeta ministara BiH i kompanije Microsoft, koja je započela prije osam godina, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Savjet ministara BiH i kompanija Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

- Ugovor sa kompanijom Micosoft svjedoči o našem opredjeljenju da se u radu institucija Savjeta ministara koriste savremena tehnološka rješenja koja će pomoći modernizaciji radnih procesa u administraciji na nivou BiH, što je u cilju evropskih integracija preporučeno i od EU svim javnim institucijama radi smanjenja troškova, podsticanja inovativnosti i ubrzanja procesa - istakao je Jusko.

Krivošija je izrazio zadovoljastvo da se Ugovorom o korištenju Microsoft tehnologije nastavlja dugogodišnja saradnja ove kompanije sa Savjetom ministara BiH.

- Ovim ugovorom biće obuhvaćeno čak 60 institucija Savjeta ministara kojima će rad uz Microsoft moderne servise sigurno pomoći u optimizaciji poslovanja - rekao je Krivošija nakon potpisivanja ugovora.

Direktor Microsofta BiH je ukazao da troškovi postaju minimalni jer se servisi koriste po potrebi, a na raspolaganju je niz modernih tehnoloških alata, procesiranje je značajno brže i sve na sigurnoj platformi.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.