NavMenu

Usvojen Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2017. - U kasi predviđeno 15,7 mil KM

Izvor: Klix Srijeda, 23.11.2016. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: vallter/shutterstock.com)
Vijećnici Grada Sarajeva u srijedu su usvojili Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2017. godinu, a koji iznosi 15.722.908 KM.

Oko 45% budžeta koncipiran je na kapitalnim projektima, a prioritet je izgradnja Trebevićke žičare.

Sredstva su izdvojena i za kapitalne projekte kao što je izgradnja biciklističke staze, projekt rekonstrukcije Bijele tabije, izgradnja hotela vidikovac na Trebeviću, a dio sredstava, oko 500.000 KM bit će izdvojen i za organizaciju EYOF-a s osiguranim grantovima Ministarstva civilnih poslova BiH u iznosu od 900.000 KM.

Vrijednost svih projekata Grada Sarajeva je više od 7 mil KM, a javna rasprava o budžetu bit će provedena u narednih 15 dana, kada će se na sjednici u decembru pred vijećnicima naći u formi prijedloga.

Vijećnik Velija Katica smatra da će eventualni propusti u nacrtu biti otklonjeni tokom javne rasprave, ali da je najvažniji projekt za narednu godinu izgradnja Trebevićke žičare.


- Donator je navodno uplatio sredstva za žičaru, ali u ovom trenutku postoje dileme, ne znamo da li su sredstva operativna ili ne, u kojoj mjeri će biti operativna - kazao je Katica i dodao da dinamika izgradnje treba biti ozbiljnija, te da nije dovoljno konkretna.

Vijećnici su usvojili i Nacrt odluke o izvršenju budžeta za 2017.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.