NavMenu

IAAF obećala pomoć u sanaciji atletskih stadiona u BiH

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 22.11.2016. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: Valery Bareta/shutterstock.com)
Predsjednik Svjetske asocijacije atletskih federacija (IAAF) Sebastijan Kou i predsjednik Evropske atletske asocijacije Sven Arne Hansen najavili su danas (22. novembar 2016.) da će pomoći sanaciju atletskih stadiona u BiH, kao i podršku mladim atletičarima subvencijama za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Kou i Hansen najavili su, u razgovoru sa ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem, da će pomoći sanaciju prije svega stadiona Koševo, da bi bilo moguće organizovati takmičenja evropskog ranga. Osmanović je rekao da zbog nepostojanja kvalitetne sportske infrastrukture veliki broj mladih talenata ne postigne rezultate za koje su sposobni.

On je istakao da je zbog toga prioritet na kome moraju raditi svi izgradnja i obnova sportske infrastrukture, uz obezbjeđivanje finansijskih sredstava barem na nivou ove godine.


Osmanović je izrazio zadovoljstvo zbog posjete BiH zvaničnika svjetske i evropske atletike, kao i zbog njihove spremnosti da pomognu dalji razvoj sporta u BiH, saopšteno je Ministarstva civilnih poslova BiH.

Sastanku je prisustvovalo i uže rukovodstvo Atletskog saveza BiH, predvođeno predsjednikom Suadom Kaknjom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.