NavMenu

Poslodavci u FBiH očekuju korigovanje predloženih zakona o doprinosima i porezu na dohodak

Izvor: Capital Utorak, 22.11.2016. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: Konstantin Chagin/shutterstock.com)
Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović izjavio je juče u Sarajevu da očekuje da Vlada FBiH koriguje predložene zakone o doprinosima i porezu na dohodak radi rasterećenja privrede, jer smatra da bi efekti usvajanja tih zakona u predloženom tekstu bili negativni za realni sektor.

Naveo je da će, po njihovim analizama, sve plate manje od 1.200 ili 1.300 KM, u zavisnosti od visine toplog obroka, primjenom takvih zakona biti dodatno opterećene.

Smailbegović je rekao da bi prihodi države time bili uvećani za desetke miliona KM mjesečno.

– Udruženje poslodavaca apsolutno podržava reforme, ali postoje anomalije poput onih da neko kome je plaća 400 KM prima još toliko za topli obrok, što ipak mora biti uzeto u obzir i ne mogu biti usvajani zakoni kao da toga nema – istakao je Smailbegović.


Dodao je da su i plata i topli obrok legalna primanja radnika i da ima jako mnogo firmi koje maksimiziraju topli obrok, jer je neoporeziv i tako sami sebi smanjuju doprinose, za šta tvrdi da je u okviru zakona.

Kazao je da je zadovoljan što je Vlada uzela u obzir njihove primjedbe i pristala da ih analizira.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.