NavMenu

Filmski institut Banja Luka pruža šansu mladima da snime svoj prvi film

Izvor: eKapija Srijeda, 19.03.2008. 15:12
Komentari
Podeli

Banja Luka internacionalni filmski festival – BLIFF obavještava da je u toku prijava srednjoškolaca za učešće na radionici filma za mlade – Teenage film koja će se održati od 17. do 23. aprila. Grupa odabranih polaznika, nakon teoretske nastave i praktične obuke snimiće svoj prvi film.

Odabir 30 polaznika vršiće vođa radionice na osnovu upitnika koji je poslan svim srednjim školama u Banjoj Luci. Rok za prijave je 21. mart 2008. godine.

Radionicu organizuje Filmski institut Banja Luka u sklopu obrazovno – profesionalnog programa BLIFF-a, a vodiće je tim filmskih i TV stručnjaka u saradnji sa banjalučkom Akademijom umjetnosti. Ideja je da mladi prođu kroz čitav proces pravljenja filma - od pripreme do realizacije.

"Kruna ove radionice biće produkcija tri kratka filma koje će polaznici, na osnovu naučenog, sami realizovati. Filmovi će se snimati po najboljim pričama koje dobijemo na časovima scenarija u filmskoj radionici. Oni će biti premijerno prikazani na Festivalu i imaće jednak tretman kao i svi drugi filmovi, izjavila je koordinator edukativnog programa BLIFF-a, Slađana Bukejlović."

"Cilj nam je da svi učesnici ove radionice prođu kroz cijeli proces stvaranja jednog filma i vide kako tehniku, koja je danas svima pristupačna, mogu iskoristiti da snime svoj igrani film ili događaje iz svog okruženja pretvore u kratke dokumentarne filmove, dodala je Bukejlovićeva."

Pored takmičarskog i bogatog revijalnog dijela, poseban naglasak Prvog BLIFF-a je stavljen na edukativni program (seminari o finansiranju filmskih projekata, saradnji glumaca i režisera, koprodukcijska problematika, filmska kritika i sl) koji će uključiti banjalučke studente i medijske profesionalce u cijeli proces filmskog stvaralaštva, saopćeno je iz BLIFF-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.