NavMenu

Jordanci i Libijci žele ulagati u BiH - Mjerkaju energetski sektor i drvnu industriju

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.11.2016. 15:32
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com)
Zamjenik direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Blaženka Mišković sa suradnicima primila je princa Jordana Mohammeda Abbasa Bin Alija u pratnji nekoliko savjetnika i dva privrednika iz Libije, javljeno je iz FIPA-e.

Kao zastupnik američke kompanije Eco-Gen Energy, princ Bin Ali se interesirao o mogućnostima ulaganja u solarnu energiju u BiH, prezentirajući sistem proizvodnje solarne energije sa hibridnim generatorima uz korištenje litijum-jonskih baterija, koje doprinose značajnoj energetskoj učinkovitosti i smanjenju troškova za električnu energiju. Također se interesirao o tržištu električne energije, principu izvoza i cijenama električne energije.

Predstavnici grupacije Alrabeea Group, koja se bavi proizvodnjom spužve i madraca, pamuka i dječijih pelena, a u okviru koje posluje fabrika za proizvodnju svih vrsta sendvič panela, iskazali su interes za ulaganje u drvni sektor BiH, odnosno u proizvodnju namještaja.


Predstavnici FIPA-e su gostima prezentirali tražene informacije za elektro-energetski sektor, ističući spremnost FIPA-e da pomogne oko uspostavljanja kontakata sa nadležnim institucijama za energetski sektor u BiH, kao i da pruži svaki drugi vid podrške za realizaciju investicije.

Prezentirani su trenutno raspoloživi projekti iz oblasti drvnog sektora, kao i informacije vezane za privatizaciju u ovoj godini.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.