NavMenu

Konica Minolta proslavila 10 godina od otvaranja predstavništva u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.11.2016. 12:40
Komentari
Podeli
Kompanija Konica Minolta u BiH danas (17. novembar 2016.) je druženjem sa predstavnicima ambasade Japana, poslovne javnosti te kompanija – partnera, i predstavljanjem najinovativnijih poslovnih rješenja na tržištu, obilježila desetogodišnjicu otvaranja predstavništva firme i uspješnog poslovanja kompanije.

Konica Minolta jedna je od tek osam japanskih kompanija koje uspješno posluju u Bosni i Hercegovini i kvalitetom proizvoda i usluga podstiču unaprijeđenja poslovnog okruženja u zemlji.

Konica Minolta poslovna rješenja BH dio je porodice koju često nazivaju 140 godina starim startapom – kompanije koja svoje prve i inovativne korake bilježi još u 19. vijeku. Apsolutni evropski broj jedan u produkcijskoj štampi i digitalnom printanju u boji, kompanija opslužuje svoje korisnike u 51 državi na cijelom evropskom kontinentu, a prisutna je i u osam država regiona gdje upošljava 132 ljudi.

Pod sloganom "Mi dajemo oblik idejama" Konica Minolta je od 1995. do 2000. godine na domaćem tržištu djelovala preko podružnice u Hrvatskoj, poslije kroz partnerske firme, a 2006. otvorila je svoje predstavništvo u BiH. Dvije godine poslije, predstavništvo je preraslo u firmu Konica Minolta poslovna rješenja BH d.o.o. i trenutno posluje uz podršku 13 partnera širom Bosne i Hercegovine.

- Željeli smo da ovaj jubilej i ovogodišnje druženje obilježimo na drugačiji način – organiziranjem Dana poslovnih inovacija tokom kog prezentujemo cijeli spektar poslovnih rješenja koja odgovaraju na potrebe modernog poslovanja, daju priliku za optimalno korištenje resursa, brže i pouzdanije procese protoka dokumentacije i informacija i svakako, uštede. S ponosom ističem da već deset godina radimo sjajan posao vodeći se filozofijom koja promovira stvaranje novih vrijednosti, te da je Konica Minolta poslovna rješenja BH posvećena potrebama svakoga klijenta posebno. Jednako uspješno kreiramo najpraktičnija i najzanimljivija rješenja za potpuno različite grupe korisnika, te smo razvili snažnu prisutnost na domaćem tržištu u prethodnoj dekadi - rekao je direktor firme, Mirza Merzić najavljujući prisutnima priliku da se na šest demonstracijskih stanica, upoznaju sa načinom na koji najzanimljivijih rješenja funkcionišu u praksi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.