NavMenu

PhotoScan pretvara stare fotografije u digitalne uspomene

Izvor: Klix Četvrtak, 17.11.2016. 08:57
Komentari
Podeli
Na operativnim sistemima iOS i Android dostupna je aplikacija PhotoScan koja omogućava skeniranje velikog broja fotografija, a iza koje stoji Google Photos.

Kako prenose mediji PhotoScan je jednostavan za korištenje, a čak ne zahtjeva ni korisničku registraciju.

Što se tiče načina funkcionisanja, aplikacija se automatski povezuje sa kamerom i nalaže korisnicima da određenu fotografiju stave unutar okvira. Nakon toga se preko fotografije pojavljuju četiri tačke, a korisnici moraju pomjerati telefon preko svake od njih dok se krugovi ne popune.

Velika prednost ove aplikacije je i to što se fotografije automatski režu, rotiraju te što im se boja poboljšava. Digitalna uspomena se nakon toga sprema na Google Photos oblak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.