NavMenu

Cijena rada u federalnim telekom operaterima se neće mijenjati

Izvor: Indikator Četvrtak, 17.11.2016. 08:32
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Pregovori o usklađivanju granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u Federaciji nastaviće se čim prije, a dostignuta vrijednost cijene rada u trenutku početka pregovaranja izražena kroz neto satnicu prije oporezivanja u iznosu od 3,87 KM ostaće nepromijenjena.

Ovo je rezuzltat dogovora koji su postigli ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić i predsjednici sindikata BH Telecoma i HT Mostar Fikret Alić i Pero Obad.

- Ovim zaključkom Ministarstvo prometa i veza je izrazilo jasan stav da plaće u telekom operaterima ostaju na istom nivou i da neće biti njihovog umanjenja, te se nakon otklanjanja određenih tehničkih poteškoća očekuje skoro potpisivanje kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH - navedeno je u saopćenju Ministarstva prometa i veza.

Prije nekoliko dana prekinuti su pregovori o granskom kolektivnom ugovoru za oblast telekomunikacija.

Iz Vlade su saopćili da sindikati traže značajno veće plaće, na što Vlada ne može pristati, dok su iz sindikata telekoma kazali kako je Vlada zatražila umanjenje satnice za 10% iako je ranije bila saglasna sa postojećom satnicom u neto iznosu prije oporezivanja od 3,87 KM.

Kolektivni ugovor se odnosi na oko 5.000 ljudi koji rade u dva telekom operatera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.