NavMenu

Uz pomoć angažmana Mehmeda Drine Hidrogradnji uskoro naplata 26,7 USD od Jubmes banke

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 18.03.2008. 14:08
Komentari
Podeli

Zahvaljujući višegodišnjem angažmanu bivšeg generalnog direktora Hidrogradnje Mehmeda Drine, koji je ovih dana penzionisan, ova sarajevska kompanija očekuje ovih dana drugostepenu presudu pred Trgovačkim sudom u Beogradu, kojom bi konačno naplatila 26,7 miliona dolara od Jubmes banke.

«Prvostepeni postupak je okončan s uspjehom, jer smo uz relevantnu dokumentaciju dokazali sva naša potraživanja nastala štetama od rata u Iraku za projekte Hemren i Hatidha. Nakon što Hidrogradnja isplati svoje proizvođače, kompaniji će ostati 9,3 miliona dolara», naglašava Drino, koji i dalje aktivno prati proces naplate pred beogradskim sudom, jer «ne želi da dođe do bilo kakve greške».

Bivši generalni direktor je ranije uspješno okončao naplatu 10,8 miliona dolara potraživanja za predratni projekt Bekhme, također u Iraku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.