NavMenu

Rezultati poslovanja Merkur BH osiguranja u 2007. godini

Izvor: eKapija Utorak, 18.03.2008. 12:30
Komentari
Podeli

"Trend izvanrednog poslovnog rasta nastavlja se i u 2007. godini, što predstavlja potvrdu kvalitetnog rada svih segmenata društva uz naravno izvanserijska dostignuća naših posredničkih agencija. Kompetentno savjetovanje naših osiguranika, bezrezervna i fleksibilna podrška našim agencijama, te promptno rješavanje i isplata odštetnih zahtijeva, predstavljaju stalne ultimativne ciljeve svakog uposlenika Merkur osiguranja. Ova strategija predstavlja i odgovor na pitanje zašto Merkur osiguranje bilježi prošlu godinu kao jednu od najuspješnijih poslovnih godina od svog osnivanja, sa ukupno naplaćenim premijskim prihodom od 10.554.044 KM, te ujedno i treću godinu uzastopno dovodi do toga, da je Merkur osiguranje osiguravajuće društvo sa najvećim indeksom rasta u FBiH od 163,82%", kaže se u saopćenju Uprave Merkur osiguranja.

Nakon samo četiri godine poslovanja Merkur osiguranje postaje jedan od lidera u segmentu životnog osiguranja sa respektabilnim tržišnim udjelom od 20,59 %.

«Afirmacija organizacijskih modela u funkciji potvrde i daljeg nastavka pozitivnog trenda poslovanja, unapređenje palete programa osiguranja prema preporukama reforme penzionog i zdravstvenog osiguranja u BiH, otvaranje poslovnih jedinica u Banja Luci, Mostaru, te uskoro u Tuzli, zatim aktivnosti info centra u Sarajevu koji besplatnim info telefonom opslužuje sve naše osiguranike i saradnike na terenu, predstavljaju prioritete u 2008. godini.», saopćeno je iz Uprave Merkur BH osiguranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.