NavMenu

Zajednica udruženja građana Banja Luke : počeli Dani banjalučke Dijaspore 2005

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 18.07.2005. 12:09
Komentari
Podeli

Otvaranjem Izložbe banjalučkih likovnih umjetnika koji su obilježili drugu polovinu 20. vijeka u Muzeju savremene umjetnosti počeli su drugi po redu "Dani banjalučke dijaspore 2005" koji će trajati do 22. jula 2005., a ta izložba biće zatvorena 31. jula 2005.

"Na toj Izložbi izložena su djela 23 banjolučkih umjetnika. Naravno da tu nisu zastupljeni svi banjolučki umjetnici, ali biće prilike da i njih uvrstimo", rekao je Alija Sarač koji je ispred Udruženja građana Banjaluke radio kao stručni saradnik na toj izložbi.

On je dodao da je tom prilikom štampan i katalog u kojem su zastupljena sva izložena djela i njihovi autori.

U okviru te manifestacije svi ljubitelji pisane riječi moći će da uživaju u riječi i djelu Nasihe Kapidžić-Hadžić "Vezeni most", koja će biti održana u dvorištu rodne kuće te pjesnikinje u Ulici Nurije Pozderca 58, a tome će prethoditi učešće članova tog udruženja na manifestaciji "Ljeto na Vrbasu". Iz Udruženja su pozvali one koji bi voljeli da učestvuju u šahovskom turniru i turniru u malom fudbalu, koji su organizovani u okviru "Dana banjalučke dijaspore", da se prijave.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.