NavMenu

Počela izgradnja graničnog prijelaza Vinjani Gornji - Osoje

Izvor: Indikator Srijeda, 09.11.2016. 08:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Uprkos povremenim pogoršanjima vremenskih prilika, nastavljaju se radovi na izgradnji Graničnog prijelaza Vinjani Gornji – Osoje. Radi se o jednom od dva stalna granična prijelaza za međunarodni promet putnika i robe između Hrvatske i BiH, koji se nalazi u domenu obavljanja djelatnosti policijske postaje Imotski.

Drugi je GP Vinjani Donji, a radi se o graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini. U domeni PP Imotski nalaze i tri stalna granična prijelaza za pogranični promet: Jovića most, Sebišina, i Slivno. Radi se o frekventnim graničnim prijelazima prema BiH pa je riječ o nužnoj investiciji, čija će ulaganja dovesti do proširenja postojećih kapaciteta graničnog prijelaza, prenosi Dalmacijanews.hr.

Izvođači radova su postavili temelje budućim stacioniranim objektima pa se već polako i naziru konture čitavog projekta. Plan realizacije predviđa i proširenje saobraćajnih traka, što bi dovelo do bržeg protoka robe i putnika. Nakon završetka čitavog projekta, GP Vinjani Gornji biće jedan od najmodernijih graničnih prijelaza u BiH.


Ukoliko to dozvole vremenske prilike, očekuje se kako bi završne konture obnovljenog GP-a trebale biti završene u skladu s planiranim vremenskim rokovima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.