Izvor: Indikator | Srijeda, 09.11.2016.| 08:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja graničnog prijelaza Vinjani Gornji - Osoje

Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)
Uprkos povremenim pogoršanjima vremenskih prilika, nastavljaju se radovi na izgradnji Graničnog prijelaza Vinjani Gornji – Osoje. Radi se o jednom od dva stalna granična prijelaza za međunarodni promet putnika i robe između Hrvatske i BiH, koji se nalazi u domenu obavljanja djelatnosti policijske postaje Imotski.

Drugi je GP Vinjani Donji, a radi se o graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini. U domeni PP Imotski nalaze i tri stalna granična prijelaza za pogranični promet: Jovića most, Sebišina, i Slivno. Radi se o frekventnim graničnim prijelazima prema BiH pa je riječ o nužnoj investiciji, čija će ulaganja dovesti do proširenja postojećih kapaciteta graničnog prijelaza, prenosi Dalmacijanews.hr.

Izvođači radova su postavili temelje budućim stacioniranim objektima pa se već polako i naziru konture čitavog projekta. Plan realizacije predviđa i proširenje saobraćajnih traka, što bi dovelo do bržeg protoka robe i putnika. Nakon završetka čitavog projekta, GP Vinjani Gornji biće jedan od najmodernijih graničnih prijelaza u BiH.

Ukoliko to dozvole vremenske prilike, očekuje se kako bi završne konture obnovljenog GP-a trebale biti završene u skladu s planiranim vremenskim rokovima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.