NavMenu

Kompanija m:tel isplaćuje 31,2 mil KM privremene dividende

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 07.11.2016. 14:14
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Telekom Srpske a.d. Banja Luka isplatiće privremenu dividendu akcionarima u iznosu od 31.220.029 , odnosno 0,06353492 KM po akciji, sadržano je u prijedlogu Skupštine akcionara koja je zakazana za 7. decembar 2016. godine, izvještava Indikator.ba.

Dividenda će se isplatiti akcionarima koji imaju taj status na dan 28. decembra 2016. godine.

Iasplaćena privremena dividenda bit će uzeta u obzir prilikom usvajanja finansijskih izvještaja za 2106. godinu i donošenja odluke o raspodjeli dobiti za 2016. godinu.

Dobit kompanije m:tel u prva tri kvartala ove godine iznosila je 51,3 mil KM i manja je za 14,3 miliona u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je bila 65,6 mil KM.

Prema podacima iz finansijskog izvještaja m:tel-a za treći kvartal ove godine ukupni prihodi kompanije iznosili su 347,4 mil KM i smanjeni su za 17,2 miliona u odnosu na prva tri kvartala prošle godine kada su bili 364,6 mil KM.


Dobit Telekoma Srpske u 2015. godini iznosila je 81.488.875 KM. Prošla godina bila je po rezultatima najslabija od privatizacije društva. U Upravi smatraju da je bilo nekoliko faktora koji su otežavali rad, a prije svega to su pad prihoda u dijelu prepaid usluga, mjere regulatora, nelojalna konkurencija i poteškoće sa lokalnim zajednicama, kao na primjer u Banjaluci u pogledu investicione izgradnje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.