NavMenu

UIO BiH traži dozvolu da zaposli 200 radnika

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 07.11.2016. 13:28
Komentari
Podeli
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zatražila je od Savjeta ministara BiH saglasnost za zapošljavanje 200 novih radnika, potvrdili su u ovoj instituciji.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević kazao je da je zvanični zahtjev za novo zapošljavanje proslijeđen Savjetu ministara i da čekaju odgovor.

- Uprava trenutno ima oko 2.500 zaposlenih, a sistematizacijom je predviđeno 2.690. Zatražili smo da bude zaposleno oko 200 novih radnika i na taj način popunjen broj koji je predviđen sistematizacijom radnih mjesta - naveo je Kovačević.

Ukoliko Savjet ministara izađe u susret zahtjevu UIO, ističe Kovačević, odmah će biti raspisan konkurs za prijem novih radnika, kako bi što prije bila ispoštovana sistematizacija radnih mjesta.

U Ministarstvu finansija i trezora BiH potvrdili su da su primili zahtjev UIO i da je on u proceduri.

- O zahtjevu će najprije mišljenje dati Ministarstvo finansija i trezora, a nakon toga će biti proslijeđen na razmatranje u Savjet ministara - kazala je portparol Ministarstva finansija i trezora Nataša Krsman.

Za sada nije poznato koliko bi UIO koštao prijem novih radnika. U izvještaju o radu UIO za prošlu godinu navedeno da je za bruto plate i naknade izdvojila 59,64 mil KM.

Kancelarija za reviziju institucija BiH dala je ovoj instituciji za rad u prošloj godini mišljenje sa rezervom, jer su, između ostalog, otkrili da je UIO zaposlila 65 radnika više nego što im je odobreno. Kancelarija za reviziju institucija BiH je navela da je Upravi odobreno da ima 2.453 zaposlena uključujući i članove i zaposlene u njenom Upravnom odboru. Međutim, revizori navode da je prema podacima iz Centralnog sistema za obračun plata bilo 2.518 zaposlenih.


U UIO su tada kazali da je zapošljavanje iako nije bilo odobreno opravdano, jer im nedostaje radnika.

Zapošljavanje bez konkursa

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je od 1. novembra 2014. do 18. novembra prošle godine zaposlila na desetine osoba bez objavljivanja konkursa, a novu radnu snagu je angažovala na osnovu ugovora na određeno vrijeme.

Najviše radnika zaposleno je u tom periodu u Regionalnoj kancelariji u Tuzli i to 23 radnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.