NavMenu

Federalni zavod PIO u deficitu većem od 212 mil KM

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 07.11.2016. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
Zamjenik direktora Federalnog zavoda PIO/MIO Ivan Rogić ocijenio je da je finansijsko stanje ovog zavoda jako loše, te da je Zavod u deficitu većem od 212 mil KM.

On je naglasio da je za redovnu isplatu penzija neophodno dizanje još jednog kredita, i to vrlo skoro.

- Trenutno smo u akumuliranom gubitku većem od 212 mil KM. Kreditno smo zaduženi radi isplate penzija, posudili smo novac od BH Pošte, dok smo prije samo četiri godine imali Zavod koji je bio u plusu i pozitivno poslovao - rekao je Rogić za Večernji list, izdanje za BiH.

On je dodao da kredit koji je Zavod uzeo od poslovnih banaka, u iznosu od skoro 64 mil KM, nije riješio problem, nego je samo skratio rokove isplata.

- Naravno, mi moramo taj kredit vratiti do kraja godine i imaćemo sigurno i dalje finansijskih problema - istakao je zamjenik direktora Federalnog zavoda.

On je napomenuo da Zavod svakog mjeseca od BH Pošte uzima 45 mil KM za isplatu penzija i svakodnevno plaća kamatu, što mjesečno iznosi skoro 100.000 KM.

- I sada, uz ovakvo stanje u Zavodu, ne bih se igrao njime i penzionerima, trošeći novac nezakonito - poručio je Rogić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.